Aktuella Kurser

Just nu har vi en hel del kurser på gång. Läs mer om dem nedan. Om du vill veta mer om instruktörerna kan du läsa mer HÄR. Finns det ingen kurs som passar dig? Vi erbjuder även privatlektioner i mån av tid. Maila oss på kontakt@uppsalahu.se för mer information.

Kommande kurser (2018):
– Allmänlydnadskurs 30/1 Fulltecknad! (Endast reservanmälan)
– Temadag: Komma tillbaka med leksaken, apportering 24/2 Fulltecknad! (Endast reservanmälan)
– Temakurs: Träna med lös hund 8/3 Fulltecknad! (Endast reservanmälan)


Allmänlydnadskurs

Fulltecknad! (Endast reservanmälan)

Denna kurs riktar sig till dig som har gått en valpkurs men som nu vill fortsätta din träning med din hund för att skapa bra förutsättningar med att få en härlig vardag tillsammans. Det gäller hundar från och med 6 månader.
Det vi kommer gå igenom på kursen är moment så som inkallning, koppelgående, hundmöten, sitta kvar övningar, hantering och stoppkommandon. Utöver det kommer även belöningsträning, störningsträning, inlärningsteori samt relationen mellan hund och förare att beröras.
Målet kommer vara att klara ”Allmänlydnadspasset” som hela kursupplägget baseras på. (Finns på brukshundklubben.se)

Datumen för kursen är:
30 januari 18.30-20.00
6 februari 18.30-20.00
10 februari – Kommer vara ute i skogen, plats meddelas under kursen 10.00-13.00 (kommer behövas bil)
13 februari 18.30-20.00
20 februari 18.30-20.00
27 februari 18.30-20.00
5 mars 18.30-20.00 (obs en måndag)

Har ni några frågor är det bara att kontakta oss på: kontakt@uppsalahu.se

Plats: Uppsala brukshundklubb

Pris: 850 kr

Instruktör:
Kim Meyer & Rebecca Trolin

Max 8 deltagare Fulltecknad! (Endast reservanmälan)


Temadag – Komma tillbaka med leksaken, apportering

Fulltecknad! (Endast reservanmälan)
Gillar din hund att leka och busa, men gillar den även att ta fina “ärovarv” när den väl har vunnit sin leksak? Vill den inte ge dig leksaken och är det lite kämpigt att kunna få saker ur hundens mun? Då passar denna temadag som kommer fokusera på att hunden ska kunna leka på ett bra sätt och lämna av saker.

Denna dag fokuserar på apportering där hunden ska kunna leka med dig men även kunna komma tillbaka med leksaker. Hunden ska kunna “vinna” en leksak men tanken ska hela tiden vara att jobba och komma in till sin förare igen. Vi försöker hitta verktyg och kommer gå igenom övningar för att slippa denna onödig konflikt med hunden inom leken. Om träningen görs rätt kommer hunden med glädje komma in med leksaker och kommer gärna vela släppa olika saker på kommando.

Plats: Uppsala brukshundklubb

Tid: 10 – 13.00

Datum: 24 februari

Instruktörer: Kim Meyer & Clara Widerholm

Pris: 250 kr

Max 8 deltagare Fulltecknad! (Endast reservanmälan)


Temakurs – träna med lös hund

Märta och klara
Foto: Kim Meyer

Fulltecknad! (Endast reservanmälan)

Vill du kunna träna med din lös hund på klubben trots att det är andra hundar som springer och leker med sin förare? Vill du att hunden bara ska ha ögon för dig och vill arbeta med dig utan koppel? Då är denna kurs precis rätt för dig.

Målet med denna kurs är att kunna ge dig verktyg för att träna din hund i att faktiskt kunna koncentrera sig och fokusera på dig trots att det finns andra hundar i närheten. Det spelar egentligen inte någon roll hur gammal din hund är, huvudsaken är att du har hittat något gott godis den tycker om eller en rolig leksak som hunden uppskattar. Fokus ligger på att hitta roliga lekar och övningar som passar just dig och din hund för att skapa ett härligt samarbete på plan! Hunden ska bara ha ögon på dig under träning och detta kommer vi träna på under dessa tre tillfällen.

Plats: Uppsala brukshundklubb

Tid: 18.15-20.30

Datum: 8 mars, 15 mars, 22 mars

Instruktörer: Kim Meyer & Clara Widerholm

Pris: 450 kr

Max 8 deltagare Fulltecknad! (Endast reservanmälan)