Aktuella Kurser

Just nu har vi en hel del kurser på gång. Läs mer om dem nedan. Om du vill veta mer om instruktörerna kan du läsa mer HÄR. Finns det ingen kurs som passar dig? Vi erbjuder även privatlektioner i mån av tid. Maila oss på kontakt@uppsalahu.se för mer information.

Kommande kurser (2018): 
– Temadag: Komma tillbaka med leksaken, apportering 24/2 Fulltecknad! 
– Temakurs: Träna med lös hund 8/3 Fulltecknad!
– Hoppteknikkurs med Eva-Marie Wergård 21/4
– Handlingkurs i agility för Enya Habel 19-20 maj

 


Temadag – Komma tillbaka med leksaken, apportering

Fulltecknad!
Gillar din hund att leka och busa, men gillar den även att ta fina “ärovarv” när den väl har vunnit sin leksak? Vill den inte ge dig leksaken och är det lite kämpigt att kunna få saker ur hundens mun? Då passar denna temadag som kommer fokusera på att hunden ska kunna leka på ett bra sätt och lämna av saker.

Denna dag fokuserar på apportering där hunden ska kunna leka med dig men även kunna komma tillbaka med leksaker. Hunden ska kunna “vinna” en leksak men tanken ska hela tiden vara att jobba och komma in till sin förare igen. Vi försöker hitta verktyg och kommer gå igenom övningar för att slippa denna onödig konflikt med hunden inom leken. Om träningen görs rätt kommer hunden med glädje komma in med leksaker och kommer gärna vela släppa olika saker på kommando.

Plats: Uppsala brukshundklubb

Tid: 10 – 13.00

Datum: 24 februari

Instruktörer: Kim Meyer & Clara Widerholm

Pris: 250 kr

Max 8 deltagare Fulltecknad! (Endast reservanmälan)


Temakurs – träna med lös hund

Märta och klara
Foto: Kim Meyer

Fulltecknad! (Endast reservanmälan)

Vill du kunna träna med din lös hund på klubben trots att det är andra hundar som springer och leker med sin förare? Vill du att hunden bara ska ha ögon för dig och vill arbeta med dig utan koppel? Då är denna kurs precis rätt för dig.

Målet med denna kurs är att kunna ge dig verktyg för att träna din hund i att faktiskt kunna koncentrera sig och fokusera på dig trots att det finns andra hundar i närheten. Det spelar egentligen inte någon roll hur gammal din hund är, huvudsaken är att du har hittat något gott godis den tycker om eller en rolig leksak som hunden uppskattar. Fokus ligger på att hitta roliga lekar och övningar som passar just dig och din hund för att skapa ett härligt samarbete på plan! Hunden ska bara ha ögon på dig under träning och detta kommer vi träna på under dessa tre tillfällen.

Plats: Uppsala brukshundklubb

Tid: 18.15-20.30

Datum: 8 mars, 15 mars, 22 mars

Instruktörer: Kim Meyer & Clara Widerholm

Pris: 450 kr

Max 8 deltagare Fulltecknad!


Hoppteknikkurs med Eva-Marie Wergård

 

Hopp över hinder
Foto: Kim Meyer

Eva-Marie Wergård, Team Propiraya, kommer till oss och håller kurs i hoppteknik!
Vad har din hund för hoppteknik och vad du kan göra för att förbättra den eller underhålla den? Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om vad som är en bra hoppteknik. Denna del är viktig i agilityträningen för att hunden ska jobba rätt över hindrena och därmed minska risken för skador. Dessutom blir hunden snabbare och smidigare på banan om den hoppar rätt. Eva-Marie kommer guida oss genom kursen med både teori och praktisk träning.

Eva-Marie har många års erfarenhet av agility och har bl.a tävlat SM, både individuellt och lag, samt WAO med sin tidigare papillon Piraya. Hon är utbildad agilityinstruktör steg 2, agilitylärare och håller många uppskattade kurser inom agility, tävlingspsykologi och fysisk träning.

Läs mer om Eva-Marie på hennes hemsida https://propiraya.wordpress.com/.

Vi har möjlighet till både deltagarplatser och åskådarplatser denna dag, se information nedan.

Plats: Uppsala brukshundklubb

Tid: Dagtid, exakta tider kommer senare.

Datum: 21 april

Instruktör: Eva-Marie Wergård

Pris: 750 kr för deltagarplats (i priset ingår mat och fika)
350 kr för åskådarplats (endast fika ingår)

Max 12 deltagare, max 6 åskådare.


Handlingskurs i agility för Enya Habel

 

Foto: Frida Weiler Hagelin

Helgen 20-21 maj kommer Enya Habel till oss och håller en tvådagarskurs i handling. Kursen riktar sig till dig som ekipage i klass 1-3 som är intresserad av att utveckla din handling och få snabbare tider på agilityplanen. Kursen kommer att vara uppdelad i en förmiddags- och eftermiddagsgrupp med 5 ekipage per grupp.

Enya är en mycket uppskattad agilityinstruktör som tävlat flertalet SM med båda sina hundar Party och Sydney. Tillsammans med Party har hon bl.a vunnit Sheltie-VM 2017. Hennes fokus som instruktör är framför allt att utveckla ekipagen med noggrannhet och härlig pepp.

 

Plats: Uppsala Brukshundklubb

Datum: 19-20 maj

Tid: Förmiddagsgrupp klass 1-ekipage: 8:30-12
Eftermiddagsgrupp klass 2-3-ekipage: 13-16:30

Instruktör: Enya Habel

Pris: 1300 kr. I priset ingår fika.

Max 5 deltagare per grupp.