Vald:

Dragkurs - Grönt kort

Dragkurs – Grönt kort

Dragkurs – Grönt kort

Är du en hundungdom som är intresserad av att motionera tillsammans med din hund och vill lära dig hur det går till? Då är detta kursen för er! Finns även möjlighet att ta grönt kort.

Drag kan göras på olika sätt t.ex. springande, med cykel, på skidor eller med sparkcykel. Tanken är helt enkelt att hunden springer framför föraren och drar. Oftast har föraren ett midjebälte som är fäst vid en lina som sitter i hundens sele.

Kursen är både teoretisk (inomhus) och praktisk (utomhus) där du lär dig om sporten, men även grunderna i hur man tränar och tar hand om en aktiv hund. Nyttig information även för den som vill motionera hunden utan att tävla. Genomgång av bestämmelser, regler, uppförande på tävlingsplatsen och allmänt om att tävla inom drag ingår, som är viktigt för de med tävlingsambitioner. Efter godkänd kurs får du ditt gröna kort som gör det möjligt att tävla officiellt inom draghundsport.

En grönt kort kurs vänder sig till alla som är intresserade av draghundsport eller vill ha en aktiv sysselsättning tillsammans med sin hund. Ingen förkunskap behövs och alla hundraser är välkomna. Denna kurs riktar sig huvudsakligen till hundungdomar d.v.s. medlemmar i någon av SHUs lokalklubbar prioriteras.

Kursen hålls av Amanda Gardelin, erfaren kursledare som tävlar aktivt själv med sina hundar och har flertalet medaljer från både SM och världscuptävlingar. Amanda jobbar även som leg fysioterapeut på Specialist djursjukhuset Strömsholm.

Vill man veta mera kan man läsa på Svenska draghundsportförbundet sidor: https://draghundsport.se/sv/109

Tid och datum:
Lördag       8 februari 2020    10:00- ca 16:00
Söndag       9 februari 2020   10:00- ca 16:00

Plats: Uppsala Brukshundklubb
Instruktör: Amanda Gardelin (Svenska Draghundsportförbundets Grönt kort instruktör)
Deltagare: 10 st (KURSEN ÄR UTFÖRD)
Pris: 300 kr  (+ medlemskap i SHU eller SBK)

Vid frågor om kursen eller medlemskap, kontakta Uppsala Hundungdom på mejl kontakt@uppsalahu.se

Glöm inte att läsa igenom våra kursregler och info: KLICKA HÄR

 

Stäng meny