Vald:

Miljöträning med passivitet och dogparkour

Miljöträning med passivitet och dogparkour

Miljöträning med passivitet och dogparkour

Vill du ha en hund som kan följa med på fika in på stan eller som lugnt ligger och iakttar sin omgivning i olika situationer? Då är detta kursen för er!

Miljöträning innebär att man tränar hunden att hantera och vara avslappnad i olika miljöer med olika yttre störningar som den kan uppleva. Detta underlättar om man bl.a. vill ha hunden med sig på stan, på buss eller tävlingar. Vissa hundar är mer reaktiva än andra och stressar lätt vid nya upplevelser. Det vi kommer att träna på kallas habituering, som går ut på att vänja hunden vid nya stimuli och därför sluta reagera på dem.

Under kursen kommer vi fokusera på passivitet, d.v.s. ha tråkigt och kunna ta det lugnt. Att ligga på en filt avslappnad även om det händer en massa omkring. Vi provar även lite på dogparkour i olika miljöer för att träna på kontakt, tillit och utförande av lätta roliga övningar med yttre störningar. Balansen mellan dessa tränar hundens på-och-av knapp.

Vi kommer att hålla till i olika delar av Uppsala, t.ex. stadsparken och centralstationen, närmare info kommer innan kursstart. Men alla lägen är tillgängliga med stadsbussarna inom Uppsala.

Datum och tid:
Tisdag     1/10     18:30-20:00
Onsdag   9/10     18:30-20:00
Tisdag     15/10   18:30-20:00
Onsdag   23/10   18:30-20:00
Tisdag     29/10   18:30-20:00

Instruktör: Camilla Harju
Antal deltagare: 4 st
Pris: 525 kr (+medlemskap)

Vid frågor om kursen eller medlemskap, kontakta Uppsala Hundungdom på mejl kontakt@uppsalahu.se

Glöm inte att läsa igenom våra kursregler och info: KLICKA HÄR

 

Stäng meny