Vald:

Temadag för reaktiva hundar

Temadag för reaktiva hundar

Temadag för reaktiva hundar

Är du nyfiken på BAT 2.0 – träning för hundar med rädsla, aggression eller frustration? Missa då inte när etolog Astrid Söderquist besöker oss i höst!

Många av oss har en hund som reagerar extra starkt på sin omgivning. Det kan vara hundar som skäller och gör utfall mot andra hundar eller människor. Hundar som försöker fly bort från vissa situationer eller som fryser fast och blir orörliga och okontaktbara. Andra hundar blir väldigt exalterade och kan flämtandes släpa sin ägare fram i kopplet mot en mötande hund. Känns det igen? Då har du troligtvis en ”reaktiv” hund!

Fokus för temadagen är träningsformen BAT 2.0, vilket är kort för ”behavior adjustment training”. BAT 2.0 är utformat efter hundens beteende och med förståelse för hur hundar lär sig. Träningsformen har hundens bästa i fokus och baseras på systematisk desensitisering*. I BAT 2.0 är grundtanken att ägaren skapar goda förutsättningar och stöttar hunden i sitt eget lärande. Under BAT set-ups får hunden möjlighet att jobba på sin sociala kompetens, sitt självförtroende och att skapa nya goda vanor i de situationer då den tidigare haft ett reaktivt beteende. Målet är välmående och problemlösande hundar som på ett kompetent sätt kan lösa konflikter innan de uppstår – och som har ett mindre reaktivt beteende såklart!

Under den här temadagen kommer du få veta mer om varför hundar beter sig reaktivt och hur vi kan träna våra hundar att dels bete sig mer önskat, men inte minst att må bättre! Dagen börjar med ett teoripass på ca 2h för alla deltagare. Därefter har 4 deltagare (som bokat privatträning) 30 min var tillsammans med Astrid för att träna sin egen hund, vilket åskådarna såklart är välkomna att följa vid sidan om.

Teoridelen innehåller:
·         Orsaker till reaktivitet
·         Viktiga inlärningsmekanismer
·         Hundens kroppsspråk
·         Koppelhantering
·         BAT set-ups
·         Tips för vardagen

Datum och tid: Lördag 28/9 kl 13:00 – ca. 17 KURSEN ÄR UTFÖRD; ANMÄLAN STÄNGD
Föreläsare: Astrid Söderquist (utbildad etolog)
Antal deltagare:
20 åskådarplatser (utan hund) och 4 platser för privatträning (á 30min) med hund
Pris: Åhörare 250 kr (fortfarande lediga platser). Privatträning 400 kr (FULLT)

OBS! NYTT TILLFÄLLE FÖR PRIVATTRÄNING!
Då flera har varit intresserade av privatträning anordnar vi nu en till chans dagen efter, d.v.s. söndagen 29/9 mellan 13-17. Privatträningen är 30 min per deltagare, exakt tid får man efter anmälan. Krav är dock att man går på lördagens föreläsning 28/9 kl 13:00- ca 15:00. Pris är detsamma som på lördagen d.v.s. 400kr  (inkl. föreläsning och privatträning).

Vid frågor om kursen eller medlemskap, kontakta Uppsala Hundungdom på mejl kontakt@uppsalahu.se

Glöm inte att läsa igenom våra kursregler och info: KLICKA HÄR

Anmälan sker via följande UHU-formulär, men skicka gärna ett mejl till emotionsetologen@gmail.comoch berätta om just din ”reaktiva” hund!

Läs mer om BAT 2.0: https://grishastewart.com/bat-overview/

*desensitisering innebär att gradvis exponera hunden för det den är känslig för i hundens egen takt, med resultatet att hundens känslighet och reaktiva beteende avtar.

 

Stäng meny