Instruktörer

Kim Meyer

Enzo, Kim oh Driva

Utbildning: Valp- Allmänlydnadsinstruktör,spårinstruktör
Håller kurser i: spår och allmänlydnad
Kontakt: kim93meyer@gmail.com

 

Hundträning är något som verkligen har fått en stor plats i mitt liv, från att ha varit en hästtjej och frälst i ridsporten till att ha sålt min egna häst och skaffat två hundar ganska raskt är jag numera fast i hundsporten. Numera har jag en australian kelpietik på 1,5 år och en blandrashane på 2,5 år. Med mina hundar tränar jag aktivt lydnad, spår och även rallylydnad.

Anledningen till varför jag valde att bli instruktör är för att jag gillar ge hundägare olika verktyg för att få en härlig relation med sin hund vilket är grunden i båda vardagsträningen men även

inför tävlingsträning. Min träning bygger på att ge hundarna bästa möjliga förutsättningar för att lyckas vilket baseras på positiva metoder för att skapa glädje och en bra känsla i hunden. Känslan i hunden är något jag själv ser som den viktigaste utgångspunkten för hur jag lägger upp min träning, vilket jag även vill ge med mina kursdeltagare. Min träning anpassas till de olika individerna, deras ålder, mognad och deras olika förutsättningar.

Rebecca Breding

Rebecca och AlvinUtbildning: SBK valp-allmänlydnadsinstruktör, yrkesutbildning inom hund på Realgymnasiet.
Håller kurser i: valp och allmänlydnad
Kontakt: Rebeccalinnea96@gmail.com

Hundträning är något som är en stor del av mitt liv och som jag brinner för. Ända sen jag var liten har jag haft ett stort intresse för alla olika djur. Det stora hundintresset som jag har idag kom i samband med när jag köpte min första hund. Idag har jag en mellanpudel på 5 år. Vi tränar mest lydnad, agility men även lite rallylydnad. Förutom det tycker jag även det är roligt att träna vardagslydnad.

Varför jag valde att utbilda mig till instruktör är för att jag tycker det är roligt att hålla kurser och hjälpa andra hundägare att lägga en bra grund i sin träning och se ekipagen utvecklas. Jag tycker det är otroligt viktigt att hundarna får en positiv känsla av att träna och att de klarar av det vi ber dem att göra.
Jag har som mål, att med stöd från mig som instruktör, att alla mina kursdeltagare ska få en positiv känsla och känna sig trygga i sin roll som hundförare och kunna ge sina hundar de bästa förutsättningarna som krävs för att de ska lyckas.
På mina kurser anpassar jag alltid träningen efter de grundförutsättningar hunden och föraren har, vilket vi sedan bygger vidare på.

 

Rebecca Trolin

Kip, Rebecca och CasperUtbildning: Valp-Allmänlydnadsinstruktör
Håller kurser i: Valpkurser och Allmänlydnadkurs
Kontakt: trolin.rebecca@gmail.com

Intresset för hundträning slog till redan som barn, det var när jag och min mamma var på ungdoms-SM och fick se en lydnadstävling för första gången som jag tänkte för mig själv “En dag ska jag också hålla på med det här”, och på den resan är det. Nu äger jag en blandrashane på 5 år och en Border Colliehane på 1 år som tränar inom vallning, drag, rallylydnad och lydnad.
Jag utbildade mig till instruktör för att jag dels vill dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter men också för att kunna bidra med verktyg inom relationen mellan hundägare och hund.
Det jag brinner för är att ge ägare en bred grund och förmedla känslan att det är kul att ha hund. Vilket baseras på att ge hundarna rätt förutsättningar för att lyckas.
På mina kurser anpassas träningen för varje enskild individ.

Beatrice Utterström

Utbildning: Agilityinstruktör steg 1, domare i junior handling
Håller kurser i: Agility och junior handling
Kontakt: b.utterstrom@hotmail.se

Jag har alltid haft hundar i mitt liv och men det var först med familjens första pudel, 2001, som jag satte igång med agilityträning och hundutställning. Med den hunden tog jag mig till två år till final i SM i junior handling samt upp till klass 3 i agility innan jag valde att övergå till mig egenägda hund, en mellanpudeltik på 6 år. Med henne tävlar jag idag aktivt inom rallylydnad och agility. Utöver detta klipper jag och ställer ut främst pudel men även en del jakthundar. Varför jag ville bli instruktör är för att jag brinner för hundsport och tycker det är roligt att lära ut. Det innebär att jag får träffa många olika typer av ekipage och ge dem verktyg att lyckas med sin hund, oavsett om målet är att bara ha kul på fritiden eller träna för att tävla. Jag vill ge en bra och varierande grund inom träningen med en härlig teamkänsla, för det viktigaste är att både du och hunden har kul.